Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@13:05:39 GMT

نقاش پرتره امام خمینی (ره): برای علاقه خودم نقاشی کردم

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۳۱۷۷۱

نقاش پرتره امام خمینی (ره): برای علاقه خودم نقاشی کردم

کیخسرو خروش، نقاش پیشکسوت کشورمان و از چهره‌های ماندگار خوشنویسی است که کارهایش در حراج‌های مختلف آثار تجسمی با استقبال مواجه می‌شود.

جام جم: خروش، نقاشی را نزد استاد حیدریان آموخته و حیدریان از چهره‌های شناخته شده مکتب کمال‌الملک است.

خروش یکی از هنرمندانی است که نه‌تنها وصیتنامه حضرت امام‌خمینی (ره) را خوشنویسی کرده، بلکه نقاشی‌های بسیاری از پرتره امام (ره) کشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می‌گوید بجز دو اثر، باقی کارها را به خاطر علاقه شخصی خودش به حضرت امام (ره) نقاشی کرده است. مشروح گفت‌وگو با این هنرمند را در ادامه بخوانید.

تاکنون چه تعداد اثر از حضرت امام خمینی (ره) نقاشی کردید؟

تعداد کارهایی که من از امام (ره) نقاشی کردم، خیلی زیاد است.

اینها را خودتان براساس علاقه شخصی کشیدید یا این‌که به شما سفارش دادند؟

بجز دو مورد که سفارش بود، بقیه کارها را برای علاقه خودم به ایشان، نقاشی کردم.

درباره اولین تابلویی که از حضرت امام‌(ره) کشیدید برای ما بگویید.

اولین تابلویی که از ایشان کشیدم، مربوط به روزهایی است که امام تازه به ایران تشریف آورده بودند. خیلی علاقه‌مند بودم پرتره‌ای از ایشان کار کنم. سفارش هیچ جا و هیچ کسی نبود. شاگردی داشتم که کارمند اداره ارشاد بود و به کلاس خطاطی من می‌آمد. یک ‌بار از او پرسیدم شما چه کاره هستید؟ گفت عکاس هستم. پرسیدم از امام هم عکس دارید، گفت بله و بعد از چند روز برای من چهار یا پنج عکس آورد. یکی از عکس‌ها را که برای نقاشی مناسب بود، انتخاب کردم. عکس سیاه و سفیدی بود و چون میکروفن جلوی امام قرار داشت، دست ایشان دیده نمی‌شد. در یکی دیگر از عکس‌ها دست‌ها مشخص بود، بنابراین با تلفیقی از این دو عکس یک پرتره کامل با رنگ روغن کشیدم.

این کار کجا نگهداری می‌شود؟

قصد نداشتم این پرتره را به جایی اهدا کنم و تنها قصدم داشتن این تصویر در آتلیه شخصی خودم بود. یک روز حاج‌آقا کشفی که آن زمان مسئول موزه شهدا بود، به من گفت آیا نمونه کاری برای نگهداری در موزه دارم. من هم به ایشان گفتم فقط همین پرتره امام(ره) را دارم. ایشان هم تابلو را گرفتند و به موزه بردند. من این تابلو را برای ذوق خودم کشیدم و قصد فروش آن را نداشتم، اما بعدها موزه حق‌الزحمه‌ای به من داد. بعدها شنیدم آن تابلو را از موزه شهدا به نخست‌وزیری بردند. حاج آقا کشفی، بعدها به من سفارش شهدای محراب و نقاشی‌هایی از این قبیل را داد. الان حدودا 16 یا 17 کار از من در موزه شهداست. پرتره شهیدان رجایی، باهنر، بهشتی، مطهری و خیلی‌های دیگر را کشید‌ه‌ام.

شما وصیتنامه حضرت امام (ره) را هم خوشنویسی کردید. درباره آن هم صحبت کنید.

وصیتنامه امام(ره) را یکی از مدیران کل‌ آن زمان ارشاد به من سفارش داد. بعد از ارتحال امام(ره) بود که این وصیت‌نامه را نوشتم و بعد از روی خوشنویسی‌های من تعدادی کتاب چاپ کردند و بعد هم این کتاب نایاب شد و دیگر تجدید چاپ نشد. من کل وصیت‌نامه را با خط نستعلیق با قلم کتابت خوشنویسی کردم. این کتاب برای فروش بود و تعدادی هم به سازمان‌ها و ادارات اهدا شد.

با توجه به علاقه شما به امام‌خمینی‌(ره) موقع نوشتن وصیت‌نامه چه احساسی داشتید؟

موقع نوشتن وصیت‌نامه جملات بر من تاثیر می‌گذاشت. معمولا خوشنویس‌ها وقتی متنی را می‌نویسند، زیاد به معنا و مفهومش نگاه نمی‌کنند و بیشتر از نظر فنی و اصول خوشنویسی به آن نگاه می‌کنند. اما برای هر خوشنویس، بعضی کارها هست که ضمن این که خوشنویسی می‌کند، از محتوا و معنای عبارات هم استفاده می‌کند و در یاد خوشنویس می‌ماند. من زمانی که وصیت‌نامه را می‌نوشتم، مفهوم مطالبی که امام ذکر کرده بودند، نظرم را جلب می‌کرد و بر من تاثیر می‌گذاشت.

آیا هنوز هم مشغول کشیدن نقاشی دیگری از حضرت امام خمینی (ره) هستید؟

سال قبل یک سفارش از یک کلکسیونر شخصی برای نقاشی چهره امام (ره) داشتم. بتازگی هم یک نقاشی از حضرت امام‌خمینی(ره) و مقام معظم رهبری کشیدم که برای فروش گذاشتم.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۳۱۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا می شناسیدش؟

آیت الله سید مهدی امام جمارانی، و تو چه دانی او کیست؟ 

عالمی فرهیخته و دانا 

سیدی جلیل و فروتن 

جلوه ای از خلق خوش محمدی 

با سابقه ای طولانی در خدمتگزاری برای عامه مردم 

مورد احترام همه جناح ها 

میزبان امام خمینی (ره) 

کسی که خانه شخصی خود را در جماران برای سکونت امام خمینی در اختیار قرار داد  

خانه ای که قبل از انقلاب مأمن انقلابیون بود 

و حسینیه ای را که جد او بانی اش بود محل ملاقات های عمومی امام خمینی کرد. 

با این همه سوابق نسل جدید او را نمی شناسد و حق دارد 

چون بیش از پانزده سال است در صدا و سیما نه نامی از او برده می شود و نه تصویری 

ضد انقلاب هم که از او خوشش نمی آید تا او را معرفی کند 

پس جوان بیست ساله ایرانی از کجا او را شناخته باشد؟ 

چه می گویم، اصلا در این روزگار چه نیازی به شناخت چنین افرادی هست؟ 

امثال پناهیان و صدیقی کافی هستند تا شب و روز، شام و سحر، جمعه و غیر جمعه همه شبکه های صدا و سیما دربست در اختیار آنان باشد تا هرگونه اراده می کنند راجع به پیامبر و اسلام و امام زمان سخن بگویند و دین پاک و خالص مردم را دستکاری کنند.  

زمانه عجیبی است، سید مهدی امام جمارانی که از باب « اهل البیت ادری بما فی البیت» صدها خاطره شنیدنی و آموزنده از مصاحبت با امام خمینی در سینه دارد باید سکوت کند و مردم نباید در مناسبتها و سالگردهای رحلت امام و یا پیروزی انقلاب راجع به شخصیت و دیدگاه های امام از او بشنوند. بلکه شخصیت امام خمینی را در صدا و سیما از زبان کسانی باید آموخت که در تمام عمرحتی یک جلسه با امام همصحبت نبوده اند. چرا؟ پاسخ روشن است، تا امام را آن گونه معرفی کنند که در مسیر تحقق اهداف شان مفید و کارساز باشد و برای نسلی که باید برای اهداف خاص تربیت شوند کاربرد داشته باشد. امامی خشن، گوشت تلخ، وجودش پر از خشم مقدس نسبت به ملتهای جهان حتی به مردم خودش. 

 ولی امام جمارانی که از نزدیک شاهد رفتار و سیره امام بوده روایتهایی کاملا متفاوت دارد. یک بار ایشان برای ما نقل می کرد در ملاقاتهای پاریس یک روز دختر خانمی حدود بیست ساله با روسری و لباسی که نوعا ما اینگونه افراد را بد حجاب می نامیم از میان جمع برخاست و دو سؤال و تقاضا کرد. اول اینکه مشخص فرمایید مقصودتان از حجاب چیست؟ پاسخ امام خمینی یک جمله کوتاه بود فرمود همین که شما دارید. تقاضای دوم این بود که من مایلم با شما ازدواج کنم. با این سؤال عجیب توجه حاضران به چهره امام جلب شد که به عنوان یک مرجع تقلید و رهبر یک انقلاب بزرگ چه برخوردی خواهد داشت. امام با خنده ملیحی فرمودند پس خانم چی (امام همسرشان را همیشه با کلمه«خانم» خطاب می کردند) آن دختر بیست ساله گفت من در خدمت خانم خواهم بود. امام در میان خنده حضار فرمودند نه، ولی من دعا می کنم که یک همسر خوب و مورد پسند نصیبتان شود. 

رفتار امام خمینی، بنیانگذار انقلاب اسلامی کجا و برخوردهای کسانی که امروز به نام اسلام و انقلاب و امام و شهیدان با مردم دارند کجا! 

آری بیان اینگونه وقایع از سیره امام خمینی، از نگاه فرهنگی حاکم بر جامعه امروز، بدآموزی دارد و نباید مطرح شود. 

اما چند روز پیش سعادت یار شد و به همراه دو تن از دوستان شفیق به زیارت آقای امام جمارانی نایل شدم. 

محضرش شیرین و جذاب و سخنانش مثل همیشه دلنشین و سودمند بود 

حسرت خوردم چرا باید جامعه از چنین شخصیتهایی محروم باشد 

چرا نزدیکترین یاران امام باید یا محصور، یا محبوس، یا ممنوع التصویر و یا منزوی باشند؟ 

بگذریم، اگر خداوند توفیقی را بر این قلم عنایت کند زوایای ناشناخته ای را از راز انزوای یاران نزدیک امام خواهد نوشت. والسلام

محمدعلی خسروی

دیگر خبرها

  • اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) اراک
  • پیام تسلیت مدیر حوزه های علمیه درپی درگذشت همسر آیت الله سیدمصطفی خمینی
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم ترحیم
  • آیا می شناسیدش؟
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • چهره‌هایی که در مراسم تشییع عروس امام خمینی(ره) در قم حضور داشتند | عکس
  • پشتیبانی ۲۱ میلیارد تومانی از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۳
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • فروش میلیون دلاری شاهکار ناتمام
  • مرد نقاش، راز آتش زدن همسر و فرزندش را فاش کرد